Saturday, March 17, 2007

Ένας θαυμαστός Java-κόσμος

Με καθυστέρηση μίας βδομάδας λόγω φόρτου εργασίας και με τον ενθουσιασμό της στιγμής να έχει περάσει, δύο λόγια για το περασμένο JHUG event στις 10 Μαρτίου.

Εξαιρετική διοργάνωση, ικανότατοι ομιλητές, ενδιαφέρουσες ομιλίες, ενεργό κοινό, σπόνσορας έκπληξη. Ο μόνος απογοητευμένος πρέπει να ήταν ο Στάθης που έφυγε νωρίς και του κληρώθηκε το iPod. :)

Χάρηκα ιδιαίτερα, όχι μόνο γιατί αυτή την φορά δεν είχα ομιλία :), αλλά γιατί έστω και για μισή μέρα 150-τόσοι άνθρωποι είδαν και έζησαν σε έναν άλλο κόσμο: σε έναν θαυμαστό Java-κόσμο.

Έναν κόσμο που μπορείς να δείς και να μιλήσεις από κοντά με τους καλύτερους, έναν κόσμο που οι άνθρωποι πραγματικά τρελαίνονται για τεχνολογία, αγαπούν την δουλειά τους, κάνουν το ψώνιο τους, επιχειρούν, ρισκάρουν, συμμετέχουν, ανταγωνίζονται, συναγωνίζονται, μοιράζονται, ανταλλάσουν, ταξιδεύουν, ελπίζουν. Έναν κόσμο που τα έργα έχουν περισσότερη σημασία από τα λόγια.

Το event ήταν αναμφισβήτητα μία επιβράβευση για τα παιδιά του JHUG. Αυτή την παρέα που με την τρέλα της έφτασε από το τίποτα να διοργανώνει events που θα τα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι οργανισμοί.

Αν όμως έμεινε κάτι από αυτή την μέρα, για μένα δεν ήταν η τεχνολογία καθαυτή αλλά, ελπίζω, η κοινή διαπίστωση ότι τον κόσμο μέσα στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε τον επιλέγουμε και τον διαμορφώνουμε.

Είναι στο χέρι του καθενός να επιλέξει και να αγωνιστεί για τον κόσμο μέσα στον οποίο θέλει να ζήσει. Όλα τα άλλα είναι ... απλώς οδοντόκρεμες.

3 comments:

javapapo said...

: )

respect!

Stathis Alexopoulos said...

Είναι αλήθεια ότι έφυγα νωρίς γιατί ήλθα στην ημερίδα σκαστός από αλλού, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι έμεινα απογοητευμένος.

Η εντύπωση μου ήταν ότι πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση, μεικανότατους ομιλητές, ενδιαφέρουσες ομιλίες, ενεργό κοινό, σπόνσορας έκπληξη και διαρκή προσπάθεια.

Πολύς δρόμος διαννήθηκε από την πρώτη ημερίδα και συγχαρητήρια σε όσους τον χάραξαν.

Dimitris Andreadis said...

Πάντως εκείνες οι συναντήσεις στην Cosmoline ήταν το κάτι άλλο :)